Man met PTSS krijgt een puppy, zijn reactie is heel ontroerend als hij het schattige dier ziet

Het komt nog wel eens voor dat soldaten die terugkeren van een missie met mentale problemen kampen. Deze worden veroorzaakt door de heftige ervaringen die ze tijdens hun uitzending hebben meegemaakt.

Ze hebben moeite om zich aan te passen aan het dagelijkse leven. De posttraumatische stressstoornis is een angststoornis.

De aandoening ontstaat dus als gevolg van ernstige stressvolle situaties, waarbij sprake is van levensbedreiging, ernstig lichamelijk letsel of een bedreiging van de fysieke integriteit. Deze situaties zijn voor de persoon traumatisch, meldt Wikipedia.

Vier jaar geleden keerde Peter Coukoulis terug van zijn missie uit Afghanistan, waar hij als soldaat voor het Amerikaanse leger diende. Zijn leven was niet meer hetzelfde.. Zijn eenheid had verliezen geleden en dat had mentaal veel van hem geëist.

Zijn moeder Dena zag hoe Peter aan het vechten was met zijn PTSS. Toen verzon ze met Kerstmis een perfect cadeau voor haar zoon: een puppy. Tijdens zijn uitzending was de hond uit zijn jeugd overleden.

Dena wist dat de hond hem veel hulp zou bieden. De familie kwam bijeen om het mooie cadeau aan Peter te geven. Peter wist meteen wat hij kon verwachten toen hij het cadeautje zag bewegen.

 

Niet veel later opent hij het pakketje. Hij schoot meteen in tranen toen hij een klein puppy zag, hij wist dat het vanaf dat moment beter zou gaan. “De puppy heeft hem veel geholpen, na die verschrikkelijke drie jaar”, vertelt Dena aan The Dodo.

Bekijk het zelf in de onderstaande video. Als je het een toffe video vindt, vergeet dan niet het artikel te delen met je vrienden en familie op Facebook!