Heb je last van jicht? Vermijd dan deze 7 voedingsmiddelen

Jicht is een van de pijnlijkste vormen van artritis. Het wordt veroorzaakt door een opstapeling van microscopische kristallen van urinezuur in het lichaam.

Het tast ook vooral de knieën, de enkels en andere lichaamsdelen aan die vatbaar zijn voor de ophoping van urinezuur. Heel vaak treft jicht de gewrichten, maar het heeft ook negatieve effecten op de zachte weefsels in het lichaam en op de nieren.

Gewoonlijk zal deze aandoening ’s nachts optreden. De persoon die lijdt aan jicht, ervaart dan intense pijn en de grote tenen worden rood.

Men schat zelfs dat twintig procent van de patiënten met deze aandoening ook problemen ontwikkelt in de nieren en met nierstenen,

Jicht veroorzaakt een ontstekingsreactie. Dat betekent dus dat het gewoonlijk gepaard gaat met een voortdurend gevoel van pijn, met problemen om te bewegen en met de aftakeling van de getroffen zones.

Specialisten zijn er nog niet in geslaagd om de exacte oorzaak te ontdekken. Ze stellen wel vast dat deze aandoening verbonden is met:

  • Erfelijke factoren
  • Gebruik van alcohol
  • De veranderingen die vrouwen ervaren na de menopauze

Bovendien zijn ook slechte eetgewoonten en overgewicht oorzaken van jichtcrises. Dat is de reden waarom het zo belangrijk is dat je je bewust bent van de effecten van sommige voedingsmiddelen. Een aantal maken de symptomen van jicht erger. Je moet dat soort voeding dus zo veel mogelijk vermijden.

Als je last hebt van jicht, dan is het vooral belangrijk dat je voldoende aandacht besteedt aan je voeding. Vermijd deze zeven voedingsmiddelen. Zo zorg je ervoor dat de symptomen van jicht niet nog erger worden.

Lees verder op de volgende pagina…