8 dingen die met je lichaam gebeuren als je met je hond in bed slaapt

Wel of niet met in bed slapen met je hond aan je voeten. Dat is een vaak gestelde vraag van vele mensen. Persoonlijk vind ik het heel gezellig om mijn hond aan mijn zijde te hebben. Het kalmeert me. Ik moet alleen de lakens iets meer wassen nu.

Maar vele anderen die een hond in huis hebben hebben een andere mening over deze kwestie. Sommigen vinden het onhygiënisch terwijl anderen dan weer vinden dat het hen rust bezorgt en noodzakelijk is voor een goede nachtrust.

Maar onderzoek heeft onlangs vastgesteld dat er heel wat voordelen zijn om je trouwe viervoeter aan je zijde te hebben ’s nachts.

De studie ondervroeg 150 mensen voor het Centrum voor Slaap aan de Mayo Clinic in Arizona. En de resultaten? Die zijn zeer verrassend!

Onder alle deelnemers zei 56 procent dat ze hun bed of slaapkamer deelden met een hond of kat. En van deze groep zei 41 procent dat de dieren hen helpen om beter in slaap te vallen. Dat meldt Daily Mail.

Onderzoek toonde aan dat in de meeste gevallen, slapen met je hond je tot rust kan brengen omdat men zich veiliger voelt met hun hond aan hun zijde.

Nog steeds niet overtuigd? Hier hebben we 8 redenen waarom slapen met je huisdier beter is voor je. Wetenschappelijk bewezen!

Hund i säng
Pexels / Pixabay

1. Kalmerend

Je beste vriend aan je zijde hebben om mee te knuffelen verbetert je humeur.

2. Je valt sneller in slaap

Ik vind het vaak moeilijk om de slaap te vatten, en ik ben lang niet de enige. Een studie heeft aangetoond dat honden je stress verlagen en je dus kalmer doen voelen, wat dan weer helpt om sneller in slaap te vallen.

Hund i säng
Pixabay / Pexels

3. Verlaagt stress

Onderzoek toont tevens aan dat honden kunnen helpen om stress te verlagen. Therapiehonden zijn een goed voorbeeld van hoe dieren gebruikt worden om mensen met traumatische ervaringen erbovenop te helpen.

4. Brengt warmte

Honden liggen graag naast hun baasjes en tijdens de donkere wintermaanden verwarmen ze ons bed.

5. Vermindert de kans op depressies

Honden geven onvoorwaardelijke liefde. Voor mensen die lijden aan depressie kan de nabijheid van een harige viervoeter hen beter doen voelen.

Hund i säng
Flickr

6. Veiligheid

Zelfs al is jouw hond niet de ideale waakhond, toch voelen we ons veiliger wanneer we een hond bij ons hebben. Ze zijn een goed afschrikmiddel voor mogelijke inbrekers. Zeker als je weet dat hun luid geblaf inbrekers afschrikt en je tevens waarschuwt dat er ongure figuren in de buurt zijn. Dat doet ons veiliger voelen natuurlijk.

7. Beter voor je hond

Het is niet alleen jij die zich beter gaat voelen met je hond aan je zijde, ook je hond geniet van het gezelschap. Niemand in de wereld houdt zoveel van jou als je lieve hond. Als je dus nog eens samen slaapt, zal je hond extra van je gaan houden.

Hund sover i säng
Pexels / Burst

8. Honden zijn goed voor onze hersenen

Je kalm, veilig en gelukkig voelen omdat je hond aan je voeten slaapt ’s nachts komt allemaal door het vrijkomen van een chemische stof in de hersenen, oxytocine. Deze stoffen verhogen namelijk je gevoel van kalmte, vertrouwen en psychologische stabiliteit. Het is niet alleen goed voor ons humeur, maar ook voor onze hersenen, melden studies.

Deel dit artikel met je vrienden zodat ze ook de voordelen kennen van het slapen met je hond in bed!