Kleuter wordt hardhandig naar de grond gewerkt door volwassen man op Mercatorplein in Amsterdam

Een 6-jarig jongetje rent na schooltijd iets te enthousiast een supermarkt binnen en botst per ongeluk tegen een volwassen man, die hem vervolgens een knietje in de buik geeft.

Afgelopen maand werd een jongetje van school gehaald door zijn buurvrouw. Samen met zijn zus en twee kinderen van de buurvrouw ging het viertal naar een supermarkt aan het Mercatorplein in Amsterdam, aldus AT5.

Blij dat de schoolweek erop zit en het weekeinde eraan komt, rent het jongetje de supermarkt binnen, maar in zijn haast botst hij per ongeluk tegen een man op. De veiligheidsbeelden van de supermarkt laten zien wat er toen gebeurde.

De man, die de supermarkt uitliep, pakte het jongetje bij zijn hoofd en gaf hem een knietje in zijn buik. Geschrokken blijft het jongetje op de grond liggen. De buurvrouw spreekt de man nog aan op zijn gedrag, maar wordt door de man uitgescholden, waarna hij wegloopt.

Het Openbaar Ministerie heeft de man één week gegeven om zichzelf te melden. Ook roepen ze getuigen van de mishandeling op om zich te melden.

Het is onbegrijpelijk dat iemand zo reageert en een onschuldig kind tegen de grond werkt. Dit soort acties zijn een absolute schande!