Er zijn dus vijf soorten vaginas – check hier welke jij hebt

Terwijl we over de hele wereld geconfronteerd worden met penissen – van tekeningen in je collegeschrift tot aan graffiti op muren – komen we maar zelden v4gina’s tegen. Daardoor weten veel meisjes en vrouwen (maar ook mannen!) niet dat v4gina’s er heel verschillend uit kunnen zien en dat er niks is om onzeker over te zijn. Globaal zijn er 5 soorten v4gina’s. Waar valt jouw v4gina het beste onder?

* Maak je geen zorgen als jij je v4gina niet in één van de 5 categorieën kan plaatsen. Elke v4gina is namelijk anders en is dus uniek! Jouw v4gina is mooi zoals hij is.

Barbie v4gina
De barbie v4gina is de v4gina waarvan veel mensen denken dat hij het meeste voor komt. Ook denken velen dat het vrouwelijke geslachtsdeel er zo uit zou moeten zien. Maar eigenlijk komt deze v4gina juist het minst voor! Bij de barbie zitten de binnenste schaamlippen binnen de buitenste schaamlippen. Zo aan de voorkant zijn de binnenste schaamlippen dus niet zichtbaar. De lippen zitten dicht op het schaambeen, wat betekent dat de schaamlippen redelijk strak zijn.

Gordijn v4gina
Bij het gordijn zijn de binnenste schaamlippen langer of groter dan de buitenste schaamlippen. De binnenste schaamlippen zijn dus goed zichtbaar. Het ‘gordijntje’ kan per v4gina verschillen. Bij sommige vrouwen steken de binnenste schaamlippen maar een klein beetje uit, bij andere veel. Opvallend is dat het gordijn het meeste voorkomt en gecombineerd kan zijn met andere typen v4gina’s uit deze lijst.

Puffy v4gina
De puffy v4gina lijkt erg op de barbie, maar verschilt op een belangrijk punt. De buitenste schaamlippen hebben meer volume. De lippen bestaan uit meer vel en/of vet dan de barbie. Bij de puffy v4gina heb je of dunne lippen die een beetje hangen of volle lippen. Ook zitten de schaamlippen minder dicht op het schaambeen. Dit alles heeft overigens niets te maken met ouderdom of (over)gewicht, de puffy v4gina komt bij veel verschillende vrouwen voor.

Hoef v4gina
Bij de hoef v4gina zijn de buitenste schaamlippen aan de bovenkant meer open dan aan de onderkant. Hierdoor is bovenaan de v4gina vaak een stukje van de binnenste schaamlippen en/of het clitoriskapje zichtbaar. De binnenste schaamlippen zijn in de meeste gevallen kleiner dan de buitenste waardoor de buitenste schaamlippen aan de onderkant samenkomen. Deze v*gina lijkt op een hoef waar dus ook de naam vandaan komt.

Tulp v*gina
Deze v*gina lijkt op een bloem die elk moment kan openbloeien. In tegenstelling tot het gordijn is er slechts een heel klein stukje van de binnenste schaamlip(pen) zichtbaar over de gehele lengte van het ‘spleetje’. In feite zitten de binnenste schaamlippen nog steeds binnen de buitenste schaamlippen – net als bij de barbie en de puffy v*gina – maar zijn ze wel te zien.