Een paar weken na de geboorte sterft hun dochtertje: verdriet slaat om in woede als dokter onthult waarom

Het dochtertje van Jeff en Natasha, Mallory, stierf enkele weken na haar geboorte. Toen ze erachter kwamen hoe en waarom hun kindje stierf, kookten ze over van woede.

Zoals de meeste koppels, waren Jeff en Natasha dolblij toen ze erachter kwamen dat ze een kindje verwachtten. Ze wilden heel graag ouders worden en de gedachte om voor een klein leven te zorgen was wonderbaar.

Op dat moment hadden ze geen idee dat hun dochtertje tragischerwijs maar een paar weken oud zou worden.

De zwangerschap en bevalling verliepen voorspoedig. Maar toen, absoluut onverwacht, na slechts drie weken, stierf Mallory. Het verdriet ging erg diep bij Jeff en Natasha.

Hun dochtertje, waarvan ze dachten haar te zien opgroeien, was niet langer op deze wereld,

Toen de dokter onthulde hoe en waarom hun dochter was gestorven, veranderde het verdriet in woede. De dood van hun dochtertje was te voorkomen.

Nu willen ze andere ouders waarschuwen, zodat niemand hetzelfde tragische lot hoeft te ondergaan. Jeff deelde daarom een post op Facebook om anderen hierover te informeren, aldus The Mirror.

Dit is wat Jeff schreef:

„Ik ben vrij stil geweest sinds de dood van Mallory. Het heeft me meer dan een maand gekost om dit te schrijven, maar als haar dood tot iets goeds kan leiden en voorkomen kan dat iemand dezelfde pijn ervaart, is het de moeite waard.

Als je een baby hebt of erbij in de buurt bent, was je handen. Vaak. Als iemand je baby wil vasthouden, zorg dan dat ze eerst hun handen wassen. Laat ze het daarna nog een keer doen.

HSV-1, beter bekend als het virus achter koortslip, is een vorm van herpes (Herpes Simplex Virus-1). Het is EXTREEM veelvoorkomend, en de Wereldgezondheidsorganisatie schat dat 67 procent van alle mensen op aarde ermee besmet zijn. Om het nog erger te maken, zullen de meeste mensen die besmet zijn nooit enige symptomen vertonen en waarschijnlijk niet eens weten dat ze zijn besmet.

Voor pasgeborenen, is het vaak dodelijk, zoals het geval van Mallory.

Desalniettemin kreeg ze HSV-1 in haar eerste levensweek en we moesten haar bijna twee weken langzaam zien sterven.

Mallory kon haar vingers niet uit haar mond en ogen houden, ze zoog constant op haar vingers, dus het is bijna zeker dat ze het virus op een gegeven moment op haar handen kreeg. Het is mogelijk besmettelijk te zijn, zelfs zonder een koortslip.

Behalve hoge koorts had ze geen symptomen de eerste week, en toen de blaren verschenen was het waarschijnlijk te laat voor antibiotica om effectief te zijn.

Aangezien meer dan de helft van de wereldbevolking dit virus heeft, snappen we niet waarom er zo weinig baby’s aan de ziekte sterven of waarom onze mooie dochter Mallory een van de ongelukkige statistieken was, maar zo werkt het in deze wereld, veronderstel ik.

Alsjeblieft, als je dit leest, wees extra voorzichtig om je handen te wassen rond pasgeboren baby’s.

Statistisch gezien ben je waarschijnlijk geïnfecteerd met HSV-1, ongeacht of je het weet of niet.”

Om te voorkomen dat niemand dit ooit meer hoeft mee te maken, is het erg belangrijk dat iedereen die met kleine kinderen te maken heeft, hun handen wast. Zo vaak mogelijk. Zelfs als je denkt dat je niet besmet bent, neem het zekere voor het onzekere en voorkom dit soort tragedies.

Deel alsjeblieft deze waarschuwing van Jeff zodat meer mensen voorzichtiger zijn met handen wassen als ze in de buurt van kinderen zijn. Het kan levens redden!